Hallo allemaal,

 

Dat is een tijd geleden… Intussen is er een belangrijke carrièremove aan de hand: Udo is visser geworden, de laatste dagen vakkundig bijgestaan door mijn vader. We hebben nu vier flinke dorades gevangen, een kleintje (zie foto) en een ander – kleiner – zeemonster met een dwarse bek en scherpe tanden.

Tenerife weten we inmiddels, lenen zich heel goed voor een uitgebreide wandelvakantie.

PA070019-4.JPG

Prachtige bergen, kloven, ontzettend groen, en net genoeg kleine campings en andere gelegenheden om niet op straat te hoeven slapen. Niks massatoerisme dus. Na Lanzarote en Fuertaventura is het heel bijzonder om opeens weer in het bos of in de bergen te staan.

Zonder wind maar met vis naar Tenerife getuft, en daar mijn ouders van het vliegveld gehaald. Met een autootje en ze kwamen pas in de avond aan, dus eerst nog ‘even’ de Teide opgelopen. En weer afgerend omdat we anders te laat op het vliegveld zouden zijn. Spierpijn!

 

PA050042-4.JPG

 

Met z’n vieren eerst een aantal dagen vanuit Santa Cruz vakantie gevierd. Dagje uitstapje dagje rust. In Santa Cruz is een geweldige markt en de stad is ook best mooi, dus die dagjes zijn dan met zijn vieren erg aangenaam.

Het eerste uitstapje ging met de bus naar bovenop de berg en via een prachtig steil bospad naar Taganana aan de noordkust gelopen. Daar zouden we weer een bus terug naar Santa Cruz nemen, maar die ging niet omdat er een berg op de weg was gevallen. Toen moesten we wel een nachtje in een mini vakantiehuisje (gelukkig was het vrij, want een hotel oid hebben we er niet gezien), eten in het lokale cafe waar het geitenvlees nog echt met botjes werd geserveerd en

 

PA010023-4.JPG

Lekker! Tot nu toe bakken we alles gewoon in de boter, maar iedereen die recepten weet is van harte uitgenodigd ze door te mailen.

Na Arrecife hebben we een paar dagen geankerd bij Playa Papagaya; een stekje dat net zo idyllisch klinkt als dat het is aan de zuidoostkant van Lanzarote. Tussendoor een nachtje in de Rubicon marina omdat het pittig woei en de ankerketting ons uit de slaap hield door steeds met een hoop lawaai over de stenen te schuren.

Dat was ook meteen de kennismaking met de toeristische kant van de Canarische eilanden: een onafzienbare strook, zowel in de lengte als in de breedte, van hotels, appartementencomplexen, pubs en andersoortig vertier. Helemaal voor de toeristen alleen, er woont geen mens. Een plastic wereld, die op zich goed te vermijden is want daarbuiten is het allerfraaist.

Overgestoken naar Lobos, noord van Fuertaventura, ook een prachtige ankerplek. Mooi snorkelen, we hadden de rubberboot voor anker achter een pluutje van 20 cm.

Na de droge eilanden zijn we naar Gran Canaria gegaan en hebben een paar bruine, erg gezellige dagen doorgebracht in de ankerbaai van Las Palmas. Silke op de Europa ontmoet, ook leuk! De binnenlanden van Gran Canaria, en ook die van

 

pa en ma de vis wel wat aan de pittige kant vonden. Maar lekker, en leuk en met een zingende barman. De volgende ochtend ging de bus weer, dus het liep nog goed af ook. Nog een keer met de auto over het midden van het eiland want dat vonden Udo en ik toch wel heel erg mooi. Ook de tweede keer weer. Inmiddels liggen we in San Miguel, een toeristenoord vlak bij het vliegveld. Onderweg hier naar toe vingen Udo en pa drie dorades, de eerste ‘gewoon’, de tweede groot en de derde gewoon erg groot. Er hangt er eentje te drogen, die konden we niet op en we hebben zo’n recept van een Franse zeiler gekregen…

Morgen is het al weer tijd om afscheid te nemen, hopelijk niet voor al te lange tijd.

Wij gaan door naar La Gomera, op zoek naar de zeilmaker, de policia maritima om uit te klaren, en naar allemaal perfecte ankerbaaien.

 

Liefs, Udo en Hennie.

 

PA090082-4.JPG

 

Ps de foto’s zijn gemaakt op Tenerife: de groene in het Anagagebergte aan de noordkant en de droge op en om de Teide.

 

 

Aflevering 4