als heel veel anderen gewoon op 22 november gaan, en anderen weer zeggen dat later in het jaar het weer hier slechter wordt en de passaatwinden erg sterk. Tsja. We hebben wel het idee dat we ook nog de Kaapverden aan willen lopen, daar horen we heel veel goede berichten over van mensen die er ook echt zijn geweest. Dat is natuurlijk vaak het probleem met al die adviezen; de meesten praten over dingen waar ze geen ervaring mee hebben, maar wel alles van afweten.

P9160008-3.JPG

We liggen hier dus in een prachtig beschut ankerbaaitje, achter de weg naar het fort. Als de wind onverhoopt naar het zuiden mocht draaien, is het hier niet te houden, maar ligt een paar honderd meter verderop een vieze, maar zeer beschutte haven. Het ankeren hier was een avontuur op zich. Er ligt erg veel rotzooi op de grond, waaronder een aantal hele grote blokken beton met ogen erop, die ooit mooring waren. Gewoonte is hier dat je met de snorkel zon steen opzoekt, naar de bodem duikt, een meter of vijf, een lijn door die ogen haalt en dan lig je. Dat hebben we dus gedaan, lang leve de flippers van 3 euro. Udos gestel kan niet tegen duiken, dus die had er nog een hele tijd last van. Toen we twee touwen vast hadden, lazen we in de pilot dat de moorings niet betrouwbaar waren, en hebben we ook nog maar een anker uitgebracht. 80 kilo onder de rubberboot en loslaten op de goed plek. Bijzondere actie.

Arrecife is niet echt een mooie stad, maar er zijn wel aantrekkelijke hoekjes. Voor de kunstliefhebbers is het leuk om Manrique eens op te zoeken, zijn invloed zie je hier overal

 

Hallo weer allemaal,

We zijn een stukje verder, in Arrecife op Lanzarote. We zijn uiteindelijk elf dagen op Ilsa Graciosa gebleven, waar we heftig hebben geoefend op het strandleven.

P9100035-3.JPG

We zijn er al aardig goed in; we maken lange wandelingen en bij ieder geschikt strandje duiken we er even in met de snorkel, en blijven daarna een kwartiertje opdrogen. Al met al lig je dan toch al gauw drie kwartier per dag op het strand. Net lekker.

P9100030-3.JPG

Verder was het in de haven gezellig, hoewel er erg veel Frans werd gesproken en dat is voor Udo iets minder eenvoudig. We hebben een avondje op een Frans jacht Ierse muziek zitten maken, erg leuk!

IMG_5025-3.JPG

Natuurlijk vliegen in zon haven de tips je ook weer om de oren. Het ankerbaaitje waar we nu al een paar dagen heel ontspannen liggen, werd ons sterk afgeraden door een aantal Spanjaarden. Er ligt hier een Nederlands bootje al een maand of twee probleemloos. Verder weet iedereen op Graciosa dat eind november veel te vroeg is voor de oversteek, terwijl zowel de ARC

 

tussen de nieuwere en minder fraaie bouwwerken door.

P9170017-3.JPG

Vandaag naar het museum, en morgen of overmorgen weer een stukje verder. Het weer is perfect stabiel: noordoost 3 tot 4, half bewolkt en een graad of 24. Hmmmmmmm.

 

P9080008-3.JPG

Groetjes, Udo en Hennie.

 

 

Aflevering 3