hebben of kunnen maken, en de net-niet-stoer-genoege mannen lopen overal tussendoor hapjes en drankjes te verkopen die ook de containers op gegooid worden. Wat een vermaak! 

In Praia de Vittoria, ook op Terceira, hebben we onze ankerketting drie keer om de vloeien van een groot anker op de bodem gedraaid; daar was geen loskomen meer aan. Toen ik de havendienst belde om te vragen of er een duiker beschikbaar was, vroegen ze bezorgd of het erg was als die pas om half elf kon komen. Het was toen kwart voor tien, over service gesproken… Zowel de duiker als de havenmeester waren stomverbaasd, ze dachten dat de ankergrond in de baai helemaal schoon was.

In Ponta Delgada kwam Barbara aan boord. Ontzettend gezellig, maar vanwege een zeer been viel er weinig te wandelen. Alternatief programma dus, ook leuk!              

P7030025[1]-13.JPG

We hebben een dagje in een warm zwavelbad gelegen in Furnas, door de fraaie (maar niet zo fraai als Angra, dat was echt heeeel mooi) stad gelopen. De haven van Ponta Delgada vonden wij wat minder: enorm groot, met een dikke deining trouwens, en rondom uitzicht op beton.

We zijn vervolgens naar Santa Maria gezeild en hebben daar rondgetoerd. Prachtig eilandje met allemaal verdroomde kleine dorpjes met witte huisjes.

P7100004[1]-13.JPG

Inmiddels is Barbara weer in de voetbalgekte in Nederland, kijken wij nog de finale in de Club Nautico van Santa Maria en morgen gaan de touwtjes los voor de oversteek naar Engeland. We kunnen toch niet meer lopen na die 35 kilometer van gisteren…

Geniet allemaal lekker van de vakantie! Liefs, Udo en Hennie.

 

Aflevering 13

 

                                                     11 juli 2010

Hallo allemaal,

Dat was nog een maand dik genieten op de Azoren! Zomerweer en de meest schitterende wandelingen. En ze waren allemaal anders, voor de wandelliefhebber een perfecte vakantiebestemming!

Sao Jorge was zoals beloofd inderdaad prachtig, we liepen over de toppen van het eiland, waarbij je steeds in de kratertjes kijkt. Heel bijzonder.

P6180055[1]-13.JPG

 

P6230045[1]-13.JPG

Terceira was het volgende eiland, en zoals iedereen zegt: ‘they like their bullfights there’. Wij vielen met onze neus in de feestweek van Angra de Heroismo en dus ook de stierenvechterij waarbij er een stuk of vijf stieren ombeurten op straat mogen rennen.

P6210063[1]-13.JPG

De stoere mannen van het dorp rennen daar vooruit en als ze heel stoer zijn dagen ze de stier uit met een paraplu. Niemand raakt gewond, de stier al helemaal niet:die mag na afloop drie weken op vakantie in z’n weitje. Het hele eiland zit op de afgeschermde terassen of op containers die voor alle panden worden gezet die niet zelf een goed hek