De laatste finetuning vindt nu plaats, Udo neuriet / bromt er bij als vanouds dus ik heb alle vertrouwen.

Vandaag nog een etentje bij kennissen, morgen nog een laatste rondje poetsen want de antifouling is wel op zo langzamerhand, uitklaren en wat verse spullen inslaan, en zondag gaan we er dan vandoor.

Verder is er weinig nieuws; het is gezellig op St Maarten waar we zo langzamerhand een beetje wortel beginnen te schieten.

Tot over een week of wat!

Liefs, Udo en Hennie.

Zo houd je flessen koel.

 

Aflevering 10

 

Van 23 april 2010

Hallo allemaal,

Nog een  laatste berichtje uit de Carieb. Na een heerlijke maand op de BVIís zijn we terug gevaren naar St Maarten; zowel het verblijf als het eten op de BVIís zouden het anders wel erg duur maken. Het is ook maar een klein gebied, ik denk niet dat er veel is dat we er gemist hebben.

Tussendoor nog een weekje naar St Barth naar de schildpadden en de baracudaís wezen kijken, en daar hebben we voor het eerst een boot binnen gehad op de ankerbaai. Er was een barbecue op het strand als afsluiting van de zeilweek op St Barth, dus alle wedstrijdboten lagen voor anker zonder dat ze hun goede ankergerei aan boord hadden; dat is zwaar. En ankerketting is ook zwaar, dus ze lagen in dikke buien aan een kort lijntje en een drijfankertje, terwijl de bemanning op het strand aan het feesten was. Lachen. Vooral omdat het natuurlijk ook allemaal gewoon goed kwam; Twee Nederlanders haalden de eigenaar van het strand, Udo heeft de beste man geholpen zijn ankerlijntje binnen te halen, fendertje er tussen, niets aan de hand.

Nu zijn we helemaal klaar voor de oversteek. De hele boot is afgeladen met eten en drinken, alle oude en nieuwe systemen op de boot werken, het onderwaterschip is schoon, je kan het zo gek niet bedenken of het is gedaan. Onze watermaker zuigt als we varen lucht aan; Udo heeft nu een systeem waarbij de slang van de dekwas en de aanvoer van de watermaker samen in een jerrycan hangen zodat we onderweg water kunnen maken zonder steeds emmertjes te hoeven putsen zoals op de heenweg.