Van harte welkom op de site van  Watersportvereniging de Ark te Monnickendam

De vereniging werd opgericht op 26 maart 1971. Doel van de oprichting was en is " de beoefening van de watersport, waaronder begrepen de waterrecreatie.".
Het bestuur wordt gevormd door 5 leden t.w. de voorzitter, vice voorzitter, penningmeester, secretaris, commissaris evenementen. Het aantal kan worden uitgebreid naar 7 bestuursleden.

De vereniging bestaat uit momenteel ca. 60 leden met voor het merendeel een zeilboot en een toenemend aantal met een motorboot. Naar leeftijd zijn de meeste leden in te delen  van 40 tot 85, maar allemaal jong van hart. Een niet gering aantal leden is al 10, 20 en zelfs al 30 jaar aan de vereniging verbonden!
Met name de toenemende leeftijd is aanleiding met name de "oudere" watersporter in alle activiteiten te betrekken en betrokken te houden. Zij vormen een bron van langjarige vaarervaring waar jongere watersporters hun voordeel mee kunnen doen.

Jaarlijks worden activiteiten ( evenementen ) als Openingstocht, Sluitingstocht, BBQ elders, BBQ clubhuis, Indische avond, Mosselavond, Anker- of nachttocht etc. georganiseerd. Ons clubhuis is in de weekends geopend om leden en andere ligplaatshouders van jachthaven Hemmeland van harte welkom te heten tijdens de openingstijden.

Heeft U belangstelling, draagt U de watersport in deze regio een warm hart toe? Breng ons een bezoek. U bent van harte welkom.